, °

اهمیت روابط عاطفی در زندگی زناشویی

فرقی نمی‌کند روابط زناشویی شما رمانتیک باشد یا خیر؛ در هر حال باید در روابط عاطفی خود احساس هیجان و خوشحالی داشته باشید.

بنیاد شهدای رجائی » مرکز مشاوره حقوقی، زنان و خانواده مرحومه طاهره غلامی » اهمیت روابط عاطفی در زندگی زناشویی
اهمیت روابط عاطفی در زندگی زناشویی

فرقی نمی‌کند روابط زناشویی شما رمانتیک باشد یا خیر؛ در هر حال باید در روابط عاطفی خود احساس هیجان و خوشحالی داشته باشید.

کانال مشورپ- فرقی نمی‌کند روابط زناشویی شما رمانتیک باشد یا خیر؛ در هر حال باید در روابط عاطفی خود احساس هیجان و خوشحالی داشته باشید. بسیاری از افراد از تنها ماندن می‌ترسند. این دسته از افراد نمی‌توانند زندگی بدون همسر یا شریک عاطفی خود را تصور کنند. به همین خاطر در روابط عاطفی باقی می‌مانند که احساساتشان را نابود یا سرکوب می‌کند. هر کسی مستحق احترام، عشق و محبت در روابط زناشویی است. زمانی که این نیازها در رابطه‌تان برآورده نمی‌شود شاید زمان آن رسیده که درباره رابطه خود تجدید نظر کنید.

 

 

 

 

 

اما خط قرمزهای روابط زناشویی چه چیزهایی هستند؟

در این مطلب قصد داریم به همین سوال پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

خط قرمزهای روابط زناشویی 

گاهی افراد در روابط عاطفی اشتباهاتشان را نمی‌پذیرند. برخی از زوج‌ها هم تا زمانی که یکی از آنها برنده نشود با همدیگر می‌جنگند. آنها ازدواج و رابطه عاشقانه را مثل یک میدان مسابقه می‌بینند. در مسابقه همیشه یک نفر محکوم به باخت است. زندگی کردن با چنین افرادی شما را تنها تا جلوی درهای خوشبختی می‌رساند. در حالی که برای رسیدن به خوشبختی واقعی باید از درهای احترام، عشق و اعتماد بگذرید.

در ادامه برخی از خط قرمزهای روابط زناشویی آورده شده‌اند:

  • سوء ظن در روابط زناشویی

در روابط عاطفی، زوج‌ها باید با همدیگر ارتباط برقرار کنند تا خیلی از هم فاصله نگیرند. در رابطه همه چیز مربوط به اعتماد است. بنابراین تعقیب و گریز برای سر درآوردن از کارهای همدیگر را متوقف کنید. این که همسرتان مدام شما را چک می‌کند و میخواهد بداند کجا هستید و چکار می‌کنید؛ نشانه نقص در اعتماد است. باور کنید مشکوک بودن به همسر و جاسوسی کردن از شریک عاطفی‌تان نمیتواند ازدواجی سعادتمند برایتان به همراه بیاورد.

  • عادت به مقایسه کردن

هر فردی توانمندی‌ها و ویژگی‌های مخصوص به خودش را دارد. ضمن اینکه هیچ ادمی بی‌عیب و نقص نیست. این که در شریک عاطفی‌تان به دنبال عیب بگردید و همان را با نقاط قوت دوست همسرتان یا غیره مقایسه کنید؛ به شدت غیرمنصفانه است. زمانی که به روابط زناشویی خود متعهد می‌شوید؛ یعنی فرد مقابل را با همه صفاتش پذیرفته‌اید. پس بهتر است یاد بگیرید افراد را همانطوری که هستند دوست داشته باشید. نه آن‌ طوری که تصور می‌کنید یا میخواهید باشند.

  • بی‌احترامی زبانی

روابط زناشویی برپایه احترام اغاز می‌شوند. بنابراین نباید هیچ وقت کسی را در رابطه عاطفی تحمل کنید که به شما برچسب‌های زشت و ناپسندی می‌زند. هیچ استدلال و منطقی به همسر اجازه بی‌حرمتی و رفتار غیرمحترمانه را نمی‌دهد. بهتر است این بهانه الکی که دست خودش نیست و کنترل زبانش را ندارد را هم دور بریزید.

  • شریک عاطفی کنترلگر

افراد در هر سن، جنسیت، گرایش یا وضعیت اقتصادی می توانند نقش یک کنترل کننده در رابطه عاطفی را ایفا کنند. آنها اغلب میخواهند در همه جنبه‌های زندگی شخصی و حتی حریم خصوصیتان نظر بدهند. کنترل بیش از حد روابط عاطفی را مسموم می‌کند. بنابراین هرگز نباید چنین رفتاری را تحمل کنید.

  • نیاز بیش از اندازه

در روابط عاطفی یک سری نیازهای طبیعی وجود دارند. مثلا زمانی که همسرتان ناراحت است انتظار دارد که از او دلجویی کنید و شریک ناراحتیش باشید.

به او کمک کنید تا بهتر شرایط را درک یا مشکل احتمالی را رفع کند. این که گاهی همسرتان را در اغوش بگیرید و به او حرف‌های عاشقانه بزنید یا موهایش را شانه کنید.

البته هزاران مثال از این دست وجود دارند. همگی این موارد نیازهای طبیعی افراد در یک رابطه سالم هستند. اما مشکل از جایی شروع می‌شود که همسر یا شریک عاطفی‌تان نمیتواند به تنهایی از پس انجام کارهای ساده بربیاید. شما تبدیل می‌شوید به مادر یا پدری که باید مراقبش باشید تا کارها را درست انجام دهد. به عبارت دیگر او نیاز به مراقبت دائمی دارد. این چیزی است که نباید در یک رابطه سالم تحمل کنید. 

اگر فرد مقابلتان در روابط عاطفی از خودش استقلال و مسئولیت‌پذیری کافی نشان نمی‌دهد این یک پرچم قرمز برای رابطه‌تان به شمار می‌رود که باید برای آن چاره‌ای بیاندیشید.

1399-02-24
نوشته شده توسط عباس رجائی