, °

لبنان| درگیری در خاندان حریری؛ وقتی دو برادر بر سر قدرت به جان هم می افتند

در روزهای اخیر و همزمان با تحرکات برخی احزاب برای ضربه زدن به دولت جدید لبنان، این بار درگیری میان برادران حریری بر سر قدرت توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

بنیاد شهدای رجائی » اخبار جهان » لبنان| درگیری در خاندان حریری؛ وقتی دو برادر بر سر قدرت به جان هم می افتند
لبنان| درگیری در خاندان حریری؛ وقتی دو برادر بر سر قدرت به جان هم می افتند

در روزهای اخیر و همزمان با تحرکات برخی احزاب برای ضربه زدن به دولت جدید لبنان، این بار درگیری میان برادران حریری بر سر قدرت توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

لبنان| درگیری در خاندان حریری؛ وقتی دو برادر بر سر قدرت به جان هم می افتند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم این روزها کشمکش های علنی«سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان و برادر بزرگترش «بهاء الدین حریری» توجه محافل سیاسی و رسانه ها را به خود جلب کرده است. به نظر می رسد که بهاء الدین حریری، پسر بزرگتر رفیق حریری عزم خود را برای ورود به صحنه سیاسی لبنان جزم کرده است. وی پس از آنکه پدرش در سال 2005 ترور شد، با دخالت صریح عربستان از قدرت کنار رفت. در آن زمان، عربستان ترجیح داد رهبری گروه اهل سنت لبنان بر عهده سعد حریری، برادر کوچکتر باشد. در دو روز گذشته درگیری لفظی بی سابقه ای بین هواداران این دو برادر شکل گرفته است که نشان می دهد احتمال وقوع درگیری بین پسران حریری در روزهای آینده وجود دارد؛ جنگی که از سال 2005 میلادی پس از آنکه برادر بزرگتر به ناچار به تصمیم عربستان رضایت داد تا به امروز به تعویق افتاده است.

«مصطفی علوش» عضو دفتر سیاسی جنبش المستقبل ، معتقد است که اظهارات بهاء الدین حریری همانند گلوله ای بود که باعث اختلاف شدید و کشمکش های جدیدی شد و این اظهارات تا دیروز همانند آتش زیر خاکستری بود که امروز شعله ور شده است. وی خطاب به بهاءالدین حریری اظهار داشت که آقای بهاء الدین در عجبم که این حسادت ناگهانی شما را به کجا می رساند؟ از زمان ترور پدرتان تاکنون کجا بودید که حتی برای قرائت یک فاتحه برای او هم نیامدید؟

پیش از این بهاء الدین حریری طی صدور بیانیه ای گفته بود: پس از سال 2005 اکثر سیاستمداران لبنان شروع به غارت اموال و منافع کشور و ملت لبنان و ایجاد اتحادهای چهارجانبه و پنج جانبه کردند که مردم کشور و اعتماد بین المللی به لبنان قربانی این بازی ها شد.

«ولید البعرینی» عضو جنبش المستقبل نیز در پاسخ به بهاء الحریری اظهار داشت: ما قبل از اینکه بدانیم هر

دوره ای برای خودش یک قابیل دارد، فکر می کردیم که داستان قابیل و هابیل فقط در تاریخ رخ داده است.

وی نیز طی صدور یک بیانیه اعلام کرد که در دشوارترین شرایط و  زمانی که سعی در ترور سیاسی سعد حریری داشتند، بهاءالدین با تحریف حقایق همچون شمشیری زیر گلوی برادرش قرار گرفته بیشتر از دیگران به او زخم زد.

«شیخ حسن مرعب» بازرس عمومی دارالفتوی لبنان نیز در صفحه توییتری خود با انتقاد از بیانیه تند بهاءالدین حریری نوشت: کسی که به برادرش خیر نرساند به هیچکس خیر نمی رساند والسلام.

«جری ماهر» مشاور رسانه ای بهاءالدین حریری که یک شخصیت نزدیک به ریاض محسوب می شود با انتشار یک توییت اظهار داشت که بهاء الدین یک پروژه واقعی برای رهایی لبنان از بحران های سیاسی و اقتصادی و بازگرداندن اموال غارت شده و محاکمه فاسدان دارد.

وی همچنین افزود که بهاء الدین در پی پست و مقام نبوده و به دنبال اجرای یک پروژه واقعی برای لبنان است؛ چرا که اگر به دنبال منصب بود خیلی ساده می توانست آن را به دست آورد.

در ادامه واکنش ها به بیانیه بهاءالدین حریری «وئام وهاب» رئیس حزب «توحید عربی» در یک مصاحبه رادیویی درباره کشمکش های داخلی خانواده حریری ابراز کرد که ما در مورد بسیاری از مسائل داخلی با بهاء حریری موافق هستیم و مبارزه وی با فساد داخلی نیز خوب است. وی نسبت به سعد حریری شخصیتی فعال تر و جدی تر دارد و همچنین روابط بین المللی وی نیز گسترده تر است.

بهاء حریری فرزند ارشد « رفیق حریری» نخست وزیر سابق لبنانی از همسر اولش است. برخلاف آن چیزی که برادرش سعد حریری شایعه کرده بود که وی بخش مهمی از ثروت خود را از دست داده ، او به عنوان ثروتمندترین مرد در خاندان حریری شناخته می شود. در همین راستا وی بعد از ترور پدر به عنوان فرزند بزرگ تر برای به دست گرفتن ریاست جریان المستقبل مورد توجه قرار گرفت، اما نتوانست بر کرسی ریاست این جریان بنشیند. در آن زمان بسیاری از منابع از نقش عربستان سعودی در انتخاب سعد حریری برای جانشینی پدرش پرده برداشتند که همین موضوع منشا اختلاف دو برادر بود.

گزارش های قبلی حاکی آز آن است که بهاء در انتخاب پارلمانی قبلی در طرابلس از مخالفان برادرش حمایت می کرد. پس از آن سعد حریری « جمال عیتانی» را به عنوان شهردار بیروت معرفی کرد؛ درحالی که پیش از آن بهاء الدین وی را متهم به فساد کرده بود. به نظر می رسد عربستان سعودی دو سال پیش پس از دستگیری سعد حریری در ریاض و وادار کردن او به استعفا از ریاست لبنان برای به قدرت رساندن بهاء الدین زمینه سازی می کرد که البته آن زمان این اتفاق نیفتاد.

1399-02-20
نوشته شده توسط عباس رجائی